Sosyal Medyada Biz}

Etik Kurul

ÇEKİNMEYİN ETİK KURUL'A ŞİKAYETİNİZİ YAPIN, BAŞVURUN!
Çağımızda ahlaki moral değerlerinin yani etik değerlerin çiğnenmesi giderek yaygınlaşmaktadır. Bu gazetecilik ve medya sektöründe de ne yazık ki böyledir. O nedenle Etik Kurul işini yapmaktadır ve uygulamasını devam ettirmektedir.

Etik Kurul (Medya ve Gazetecilik) / Ethics Committee for Media & Journalism

DAHA SAYGIN BİR MEDYA İÇİN MESLEĞİN İTİBARI ESASTIR
Mesleğin itibarını ve saygınlığını doğrudan hedef alan, terörist ve paralel yapılara mensup veya bağlantılı kişilerin gazeteci ve/veya medya organı adıyla, basın meslek ilkelerine aykırı uygulamalara girerek, kısa ve uzun vadeli menfaat maksatlı olarak, yalan-yanlış-uydurma haberler yaparak mağduriyetler yarattıkları gözlenmiş olup, bunlar hakkında gereğinin yapılması için bu uygulama vasıtasıyla çekinmeden Etik Kurul’a şikayette bulunabilirsiniz.

YAPTIRIM AÇISINDA; SORUŞTURMA VE YASAL TAKİBAT
Cemiyetimiz, Etik Kurul vasıtasıyla şikayet edilen hakkında yaptığı mesleki takip ve soruşturma sonucunda mesleğin itibar ve şerefini zedeleyen, saygınlığına gelen zararların sabit görüldüğü durumlarda emniyet ve savcılık nezdinde başta olmak üzere hukuki işlem veya ceza-i takibatın yapılması için gerekli yasal önlem ve girişimlerde bulunabilmekte; mesleğin doğrudan zararına olmayan ancak kişilerin somut mağdur edildiği durumlarda ise hukuk danışmanı olarak yol gösterir ve/veya cezaya muhatap yasal takibat süreçlerinde bilirkişi olarak müdahil olma durumunda olabilmektedir.

GİZLİLİK YASAL ESASTIR
Bu nedenle yaptığınız başvurularda adınız ve adresiniz siz istemediğiniz sürece açıklanmayacak ve gizli kalacaktır. Ancak ihbarlar başvurusu haricinde harekete geçilmesini talep ettiğiniz başvurularınızda; sizinle irtibata geçebilmemiz için adınızı, soyadınızı ve size ulaşabileceğimiz bir telefon numarası ve e-posta adresinizi yazmanız gerekmektedir. Verdiğiniz bilgiler en kısa sürede değerlendirilecektir.

ETİK KURUL’A BAŞVURU NASIL YAPARIM?
Etik Kurul’a başvuruda bulunmak için aşağıdaki iletişim formunu doldurup, Etik Kurul Başvurusu bölümünü işaretleyiniz ve şikayete yaşadığınızı/mağduriyetinizi/konuyu tüm bulgu ve belgeleriyle somut bir şekilde mesaj bölümüne yazarak gönder’e tıklayınız. Eğer ek belgeler mevcut ise bunları konuya dair mesajınızla birlikte etikkurul@turkgazetecilercemiyeti.com e-posta adresine göndermeyi unutmayın.

DEĞERLENDİRME
Yukarıda tarif edildiği gibi yaptığınız başvurunuz sağlıklı bir şekilde değerlendirilecek; aşağıdaki formu doldurup gönderdikten ve e-posta göndererek yaptığınız başvurudan sonra, yetkiler sizinle en kısa zamanda irtibata geçecektir.