Sosyal Medyada Biz}

Staj

Avrupa Türk Gazeteciler Cemiyeti staj olanaklar sunmaktadır

Avrupa’da Türk medyasında;

  • Türkçe, İngilizce, Hollandaca, Almanca veya Fransızca gibi dillerin bir tanesinde veya bir kaçında,
  • günlük haber takip eden editörlükten,
  • olay yerinden gelişmeleri takip eden muhabirliğe kadar,
  • Türk varlığı ve Türkiye açısından uluslararası dengeleri gözeten özellikle; Türk dış politikası-diplomasi, uluslararası ilişkiler, Türk diaspora (yurtdışı Türkler) politikaları, hukuk-insan hakları-demokrasi-özgürlükler ile güvenlik-terör gibi yüksek öneme haiz uzmanlık alanlarında,
  • günlük toplumsal-siyasal gelişmeleri yazılarıyla, Türklerin yaşadığı toplumların şartları içinde entelektüel-aydın sınıfının sorumluğunu yüklenerek, Avrupalı Türk’ün gözünden Türkçe yorumlayan bir gazetecilik anlayışı içinde,
  • edinilen mesleki formasyonun kazandırılması amacıyla Avrupa Türk Gazeteciler Cemiyeti staj olanağı sağlamaktadır.

KİMLER BAŞVURABİLİR?
HANGİ DENEYİMLERİ EDİNECEĞİM, HANGİ KABİLİYETLERİ KAZANACAĞIM?
Öğrenci olarak; tüm alt-dallarıyla Avrupalı Türkler alanında, hem de gazetecilik mesleği açısından söz konusu kabiliyetleri, bahsedilen konumlarda gazetecilikte yetişmek ve mesleki kariyer başlatmak için Avrupa Türk Gazeteciler Cemiyeti’nde staj görüp deneyim ve tecrübe kazanmak isteyenler; İletişim, Halkla İlişkiler, Siyasal Bilgiler/Uluslararası İlişkiler veya AB Uzmanlığı lisans veya farklı düzeylerde eğitim görmekte olan, Türkçesi hatasız, kalemiyle kendisini iyi ifade edebilen, heves duyduğu veya istediği işinde yeterince düşünme, yorumlama ve analiz etme bilgi ve beceri yeteneğine sahip gençler Cemiyetimizin staj olanaklarından faydalanmak için başvurabilirler.

Başvurmak için Avrupa’da yaşamak şart değildir. Her yerden başvuru kabul etmekle beraber, şu anda mevcut olan staj’ın icrası olanakları yalnız Hollanda bölgesinde ve Türkiye’den mevcuttur. Cemiyetimiz’de staj gönderenlere Basın Kartı verilme olanağı sağlanmaktadır. Staj’ın diğer koşulları gerekli müzakereden sonra şekillenecektir.

(Yukarıdakiler daha ziyade yazılı medya için geçerli olup, fotoğrafçılar ile radyo ve TV prodüksiyonunda çalışanlar ile ICT/BİT benzeri altyapı çalışanları için farklı olanaklar olmak üzere aynı koşullar geçerlidir.)

STAJ BAŞVURU’SUNU NASIL YAPARIM?
Staj başvurusunda bulunmak için aşağıdaki iletişim formunu doldurup, Staj-Intership bölümünü işaretleyiniz ve gönder’e tıklayınız. Ardından da staj@turkgazetecilercemiyeti.eu e-posta adresine özgeçmiş/CV’nizi gönderin.

DEĞERLENDİRME
Avrupa’da Türk medya kuruluşlarında veya meslek kuruluşumuzda staj görmek için yaptığınız başvurunuz sağlıklı bir şekilde değerlendirilecek; aşağıdaki formu doldurup gönderdikten ve e-posta göndererek yaptığınız başvurudan sonra, yetkili MYK üyesi sizinle en kısa zamanda irtibata geçecektir.