Sosyal Medyada Biz}

İnsan Kaynakları

Avrupa Türk Gazeteciler Cemiyeti aşağıdaki olanaklar çerçevesinde iş arayan gazetecilere ve yazarlara destek olmakta ve onlara gazetecilik veya yazarlıklarını devam ettirebilecekleri imkanları, çözüm ortaklıkları aracılığıyla gerekli mecralarla, kaliteli, güvenilir ve saygın referans olarak ara-buluculuk sağlamaktadır.

İŞ ARAYAN GAZETECİ VEYA YAZARLAR İÇİN KOŞULLAR:
Avrupa’da Türk medyasında;

  • Türkçe, İngilizce, Hollandaca, Almanca veya Fransızca gibi dillerin bir tanesinde veya bir kaçında,
  • günlük haber takip eden editörlükten,
  • olay yerinden gelişmeleri takip eden muhabirliğe kadar,
  • Türk varlığı ve Türkiye açısından uluslararası dengeleri gözeten özellikle; Türk dış politikası-diplomasi, uluslararası ilişkiler, Türk diaspora (yurtdışı Türkler) politikaları, hukuk-insan hakları-demokrasi-özgürlükler ile güvenlik-terör gibi yüksek öneme haiz uzmanlık alanlarında,
  • günlük toplumsal-siyasal gelişmeleri yazılarıyla, Türklerin yaşadığı toplumların şartları içinde entelektüel-aydın sınıfının sorumluğunu yüklenerek, Avrupalı Türk’ün gözünden Türkçe yorumlayan bir gazetecilik anlayışı içinde çalışmaya hazır herkese Avrupa Türk Gazeteciler Cemiyeti’nin kapıları açıktır.

HANGİ DENEYİMLERİ EDİNECEĞİM, HANGİ KABİLİYETLERİ KAZANACAĞIM?
KİMLER BAŞVURABİLİR?

  • Yukarıda yazılı olan koşulların, edinilecek deneyim ve kazandırılacak kabiliyetlerle beraber göz önünde bulundurarak,
  • Türkçesi hatasız, kalemiyle kendisini iyi ifade edebilen, heves duyduğu veya istediği işinde yeterince düşünme, yorumlama ve analiz etme bilgi ve beceri yeteneğine, kısaca süreç içinde edinilen mesleki formasyona sahip olup; kabiliyetlerini geliştirmek, becerilerini sürdürmek veya tekrar hayata geçirmek isteyen gazeteci ve yazarlara,
  • Avrupa Türk Gazeteciler Cemiyeti, gönüllülük esasına bağlı olarak iş imkanı sağlamaktadır.

İş başvurusu yapmak için Avrupa’da yaşamak şart değildir. Özellikle Batı-Avrupa ve Türkiye olmak üzere her yerden başvuru kabul etmekteyiz. Cemiyetimiz vasıtasıyla iş başvurusu yapanlara Basın Kartı verilme olanağı sağlanmaktadır. Muhtelif iş başvurularının diğer koşulları gerekli müzakereden sonra şekillenecektir.

(Yukarıdakiler daha ziyade yazılı medya için geçerli olup, fotoğrafçılar ile radyo ve TV prodüksiyonunda çalışanlar ile ICT/BİT benzeri altyapı çalışanları için farklı olanaklar olmak üzere aynı koşullar geçerlidir.)

BAŞVURUYU NASIL YAPARIM?

  • İş arayan gazeteci veya yazar iseniz aşağıdaki iletişim formunu doldurup, İnsan Kaynakları/iş arayan gazeteciler bölümünü işaretleyiniz ve gönder’e tıklayınız.
  • Eleman arayan medya kuruluşları iseniz aşağıdaki iletişim formunu doldurup, İnsan Kaynakları/eleman arayan kuruluş bölümünü işaretleyiniz ve gönder’e tıklayınız.
  • Ardından da ik@turkgazetecilercemiyeti.com e-posta adresine özgeçmiş/CV’nizi gönderin.

DEĞERLENDİRME
Avrupa’da Türk medya kuruluşlarında gönüllü olarak çalışmak veya eleman arayan kuruluş olarak kayıt olmak için yaptığınız başvurunuz sağlıklı bir şekilde değerlendirilecek; aşağıdaki formu doldurup gönderdikten ve e-posta göndererek yaptığınız başvurudan sonra, yetkili MYK üyesi sizinle en kısa zamanda irtibata geçecektir.